Så föddes Mr Perswall

Mr Perswall startades tidigt 2000-tal och ingår idag i WallVision, koncernen som har mer än 100 års erfarenhet av tapettillverkning. Idén till att göra egna tapeter växte fram när några nyfikna "ungdomar" som jobbade i den gamla Ecofabriken i Småland tänkte att det bara MÅSTE finnas ett sätt att trycka tapeter i små serier.

Sagt och gjort, några månader senare leasades en digitaltrycksmaskin som använts för att trycka bland annat löpsedlar. Och det var den som vi kom att omvandla till en tapetmaskin av aldrig skådat slag.
 

En spännande tid fylld av blod, svett och tårar

Vi jobbade febrilt med papperstillverkarna för att bäraren (pappret) skulle få riktig tapetkvalité och med maskinbyggarna för att kunna trycka från rulle till rulle istället för från ark till ark som digitaltrycksmaskinen egentligen var konstruerad för. Det fanns inga svar att få från experter så vi blev tvungna att själva hitta förklaringarna till våra frågor och lösningarna på våra problem.

När vi väl fick ordning på produktionen var det äntligen dags att tillverka kollektioner som använde sig av alla de möjligheter digitaltrycket ställde till vårt förfogande! Och det var inte svårt att få med de bästa formgivarna. Att göra stora mönster var rena drömmen för många konstnärer som tidigare jobbat mot rapporter (små mönster som upprepas på stora ytor).

Vi lärde oss att det finns inget rätt eller fel. Vi slutade titta på trender och hittade nya mönster vart vi än vände oss – de intressanta motiven fanns i allt från fotosidor för amatörer till egna semesterbilder. Vi kontaktade fotografer och illustratörer varvat med akvarell- och oljekonstnärer. Än idag hittar vi inspiration hos vänner och bekanta och kring fikabordet på jobbet.

Ett tryggt val

Våra tapeter är tapeter du limmar direkt på väggen vilket innebär att de är otroligt enkla att sätta upp. Och att de tål det mesta.

När du väl limmat väggen och fäst dina tapeter håller de år efter år – oavsett om du sätter dem på väggen som badar i solljus eller om du ideligen får torka av små konstnärers fingeravtryck.

Dessutom är tapeterna brandklassade och du kan räkna med mycket hög service och korta leveranstider när du beställer av oss.

Stora designutbyten

Visste du att designers som exempelvis Paul Smith, Vivienne Westwood, Tricia Guild, Hanna Werning lagt sin hand på Mr Perswall? 

Men framförallt är det ändå lokala "kändisar" som Lina i Svedala, Karina i Karlstad och Stig i Forshaga – alla ni som gör egna tapeter – som är de riktigt stora formgivarna.

Alltid nära

Oavsett var du bor i världen. Men som det svenska företag vi är, är vi givetvis störst i Sverige. Här hittar du våra kollektionsböcker hos fler än 600 av landets ledande färg- och tapetfackhandlare

I din butik kan du se tapeterna och hitta mängder av inspiration. Passa även på att fråga personalen om tips, vi garanterar att de kan det mesta i ämnet – och att du får personlig rådgivning om du vill.

 

Member of WallVision group
Boråstapeter
Cole & Son
Engblad & Co
Mr Perswall